Sárospatak

A Sárospataki Rákóczi vár Magyarország egyik legismertebb vára, Sárospatak legjelentősebb műemléke. A hazai késő reneszánsz építészet legértékesebb együttesei közé tartozik. A Bodrog partján álló eredeti várat Perényi Péter főispán 1534 és 1542 között építette családi székhelyként.
Rákóczi pince
A Sárospataki vár parkja alatt elhelyezkedő nagyjából 1 kilométer hosszúságú pince a 16. században épült. Jelenlegi hosszát 1776 – 1791 között érte el. A Rákóczi pince Tokaj-hegyalja legnagyobb pincéje, a Tokaj Történelmi Borvidék és Kultúrtáj Világörökség egyik kiemelt, védett pincéje.

Megyer-hegyi tengerszem 

A Sárospatak közelében, a Megyer-hegyen fekvő Tengerszem hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája. A tengerszemet emberkéz formálta a középkor óta, de mára a hajdani malomkőbánya és a természet lenyűgözően harmonikus egységet alkot. A tó legnagyobb mélysége 6,5 m, a tavat körülvevő sziklafalak pedig 70 méterrel magasodnak a víztükör fölé. A lélegzetelállító szépségű tavacskát a Malomkő tanösvényen keresztül közelíthetjük meg. A tájékoztató táblák részletes ismertetést adnak a természeti jelenség kialakulásáról, a malomkőbánya történetéről, a bányászatról, a terület élővilágáról.

Tarcal

A tarcali Áldó Krisztus szobor 8,5 méteres magasságával és mintegy 50 tonnás súlyával Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra. Az 5 gránittömbből álló szobor és a panoráma sétány a Mária út egyik megállója. A tarcali Áldó Krisztus szobor 2015. március 25. óta várja a látogatókat
A Tokaj borvidékétől nem messze fekvő Tarcal községében lelhető fel a szemet kápráztató szépséggel rendelkező Tarcali bányató. A forrásvizek által feltöltött türkizkék színű vizével a tó lenyűgöző látványt nyújt az ide érkező turistáknak.

Zemplén Kalandpark

A Magas-hegy három szintjén kialakított Zemplén Kalandpark egész évben várja a látogatókat Sátoraljaújhelyre. Magyarország leghosszabb libegője és leghosszabb bobpályája mellett az adrenalin kedvelők kipróbálhatják a Sólyom néven ismert extrém átcsúszó pályát, mely a Szár-hegy és Magas-hegy közötti 1036 métert köti össze. A számos attrakciót felvonultató Kalandpark izgalom és élmény kicsi és nagy kalandoroknak

Hajókirándulások

Tokajban szombaton és vasárnapi napokon 11:00; 15:00 órakor indulnak hajójaratok, illetve a menetrendben jelölt alkalmakon hétköznap is. A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak vendégeink.

Horgászat

A Tutajos Beach  területén és környékén lehetőség nyílik éjjel-napplai horgászatra, illetve a Tisza és  a Bodrog partszakaszain  szintén kiváló horgászhelyek vannak. Területi engedély és csali beszerzése a Tokajban található horgászboltban lehetséges. 

Bortúrák, borkóstolók - Tokaji Történelmi Borvidék

A világ első zárt borvidéke Tokaj-hegyalján alakult ki, melyet az UNESCO 2002-ben világörökségi címmel tüntetett ki. Területe megegyezik a borrégióéval, 5700 hektáron művelnek szőlőt. A környék településeinek számos borpincéjében adódik lehetőség az itt készült csodálatos borok kóstolására.

Kerékpáros és gyalogtúrák

Tokaj - Hegyalját és a Bodrogzugot érdemes felkeresni csodálatos természeti adottságaik miatt is. A környéken számos túraútvonal, illetve jól kiépített kerékpárutak találhatók. Mindenképpen érdemes a vidéket akár gyalog, akár bringa nyergében bejárni. A túrákhoz bérelhető kerékpárokat biztosítunk.
crossmenu